Æbler til vin

Lidt for-historie.

i år 2002 blev der plantet  1 ha med 3000 æbletræer, men desværre blev disse reduceret til ca 2000 træer,  som følge af  bla. dårlig dræning.  Disse træer blev plantet efter espalier princippet med stolper og tråd.

De 10 rækker er plantet i retning syd-nord og tæt på Smålandshavet, i læ af skoven, så optimale forhold til æbler.

Vi har 2 rækker med hver følgende alle røde sorter:

  • Række 1 og 2 : DISCOVERY, tidligt æble modner i Augus/september
  • Række 3 og 4: INGRID MARIE, senere æble modner i september / okt.
  • Række 5 og 6: ELSTAR.
  • Række 7 og 8: Cox Holsten
  • Række 9 og 10: Rød Aroma

Æblerne bruges udelukkende til æblemost, æblevin og æble-is-vin.

 

Vin-fremstillings processen.

Vi bruger kun udelukkende håndplukkede æbler og aldrig nedfaldsæbler!

Efter høsten, når æblerne er blevet  vasket,  bliver de kværnet i en frugt-mølle, straks herefter bliver de håndpresset i en gevind presse efter gamle principper.

Denne herlige lyserøde æblemost hældes omgående på dunke og fryses straks herefter ned så ingen vitaminer og aromastoffer går tabt!

Når tiden er inde til selve vinfremstillingen, optøes mosten efter cru-princippet og mosten sættes til gæring. Efter gæring, omstikkes til tanke og sættes til ladring i vinkælderen.

Denne vin kalder vi æble is vin og smager pragtfuld af dejlig søde æbler!

 

 

TOP