På studietur til Valpoliciella vin distrikt i Italien

 

Vinbonden Jesper Rye og hustru Irina har lige været på studietur til Valpoliciella vin distrikt i Italien.

Her besøgte vi den 9 Marts en af sværvægterne i Amarone vine i Italien, nemlig vingården Corte Lenguin, San Pietro, drevet af Silvio Vantini og hans familie. Vi havde fornøjelsen at smage nogle af de bedste Amarone og Ripasso vine der findes.
Under besøget falder vi i en god og hyggelig snak og Jesper nævner at han også hygger sig med at lave lidt dansk “Italiensk” vin i Karrebæksminde. Den erfarne Silvio siger man kan da ikke lave vin i Danmark, Jesper havde taget en lille skvat af sin FAD 2 årg 2013, 16% med som smagsprøve, som Silvio nysgerrigt sagde at han da gerne ville smage på.
Silvio blev ganske overrasket over først den næsten sorte dybrøde farve, derefter duften, og ikke mindst efter han smagte på den danske rødvin blev han total positiv overrasket.
Han påstod hårdnakket at den vin var da fra Sicilien og ikke Danmark.
Men den farve og smag mente han kun at den kunne komme derfra! Jesper måtte herefter vise ham billeder fra Vesterhavegaarden vingård samt høsten mv før han kunne tro det. Straks kaldte han på sin far den gamle hæderkronede Italienske Vinbonde Lorenzo, der da også skulle smage på vinen.
Se billederne hvor Silvio står med Jespers vin. Så snart han havde smagt på den kom der et stort smil på læben med ordene ”fantastic wine”.
Nu skulle de vide hvilke sorter, vinmetoder osv.. Silvio spurgte endda om han ikke kunne komme på kursus på Vesterhavegaarden en uges tid for at lære at lave sådan en god vin, Jesper sagde ok hvis han så også måtte komme til Corte Lenguin en uges tid.
Så blev der hygget og prøvesmagt videre i kælderen og snakket vin. Sikken en sjov oplevelse.

IMG_2782IMG_2783

veneto-map

 

TOP