Bedømmelser 

Vinhulen
Anmeldelse af Vesterhavegaarden 2013 fad 2 Blodrød. Duften har rosin, sveske, brun farin og stor sødme – helt igennem Amarone-stil af den traditionelle type. Smagen er blød og fed med frisk frugt af blomme, sveske, rosin, brun farin og masser af bittertoner og et snert af vanilje. Sødmen er til stede – men er afdæmpet. Grænsende til saftig. Smagen er mellemfyldig med bittertoner, hvilket er helt normalt, når man tænker på, at der er tale om en fadprøve. God lang eftersmag. Virkelig et seriøst bud på vinproduktion i Danmark. Klassisk traditionel Amarone-stil – også i smagen.
Vort smagepanel kan ikke vente på, at denne fadprøve forvandler sig til rigtig flasket vin til os forbrugere.
Læs anmeldelsen på Vinhulen
Klaus Engberg
Sommelier
Havde besøg på vingården den 12.1.15 af Klaus Engberg, der er Sommelier fra Roskilde. Han smagte på rødvin årg. 2013 fad nr 2 og beskriver den således: Rubinrød i farven og intens duft med parfume, mørke kirsebær, træ og lakrids. Smagen har masser af sødme og stor blødhed og igen med masser af mørke kirsebær og umodne mørke kirsebær. Bittertoner står i kø for at drille sanserne, men frugten står flot imod og giver en flot oplevelse. Vinen byder på megen tannin og giver tilsagn om at den kan ligge mange år. Vinen har en meget lang og ekstremt intensiv finale. Kort sagt ”Storslået og raffineret." mørk stil og alligevel finesse.
Torben Steen Andersen
sommelier
Torben er vin-ekspert og som den eneste i Næstved området uddannet som sommelier fra Vinakedemiet i 2013.
Har den 30.12 smagt på Vesterhavegaardens Amarone rød vine. Torben udtaler:
Jeg er dybt positiv overrasket over at man kan lave sådanne smagsfulde professionelle vine i Danmark. Har aldrig smagt så god rødvin før lavet i Danmark. Fad nr 2 fra 2013 er enestående og fuld af aroma og syre. Tydeligt at smage vinen er fad-lagret. Kan tåle yderligere lagring men er absolut drikkelig nu.
Fad nr 4 er ganske vidunderlig, som de italientske Risioto Amarone vine. Smager eventyrligt!
Jeg glæder mig til mit besøg på Vingården den 8 Jan med min Sommelier gruppe!
Kenneth Anderen
Skovgaard Vine
Besøgte Vesterhavegaarden den 28.12.14 Der blev smagt på Malus is vin 2013 og Kenneth var meget positiv, super vin til dessert. Så blev der smagt på gårdens egen Amarone rødvin årg. 2013 Fad 1 og 2. Kenneth var overordentlig positiv, havde slet ikke ventet så gode vine, fuld af kraftig og smagsfuld vin. Derefter Fad 4, Rondo 17%, super dejlig vin. Til slut smagte vi på den rå vin fra høsten 2014, der tegner meget positiv, og tegner til at blive en fremragende vin.
Direktør Gorm Lokdam
Roy lClassic
Efter at have smagt på 2013 fad 1, fad2 og fad 4 udtaler Gorm Lokdam, at der er store potentialer i disse vine og siger:….
Det var et spændende besøg hos vinbonde Jesper Rye Jensen i december 2014.
Vinene fra Vesterhavegården har en dyb rød farve og en koncentreret frugt, der ikke er smagt magen til fra Danmark.
Gennem tørring af druerne efter høst og før gæringen til 35 % er også syren forstærket, dog uden at få den afrunding, der opstår ved modning efter høst fra Amarone vinene fra Veneto, Italien.
Recioto fra Vesterhavegården er gæret op til 16 – 17 % alkohol. Også den er stærkt koncentreret herunder i vinsyrerne. Jeg ville stoppe gæringen af alle vinene ved 13 % og lade restsukkeren gøre vinen blød og behagelig.
Vinen kan tåle et længere ophold på fad. Den kraftige frugt har fagkarakter. Prøv at lagre den i 12 måneder på fad.
2013 er skrap kost og ikke for tøsedrenge. Det bliver spændende at smage vinen efter 2 – 3 års modning på flaske.
Sincerely yours
Gorm Lokdam
Royal Classic
Danske Slotshoteller
Jens Steffen Hansen
Direktør
Lorange Vinhandel
” I juli måned 2014 havde jeg besøg af vinbonden Jesper Rye fra Vesterhavegaarden i Karrebæksminde.
Han ringede til mig forinden og sagde at han havde nogle spændende vine jeg skulle smage for at bedømme dem.
Der var en 4-5 forskellige rødvine i flasker uden etiketter , så det var ren blindsmagning for mig. De havde alle en flot dyb rød mørk farve og en fantastisk frugtagtig duft.
Smagen var fyldig og fuld af aroma og frugt.
Den 3. vi smagte ( Vinnie og jeg) var ganske vidunderlig og næsten bedre end Amarone Risioto.
Jeg vurderede vinene som fra det varme og solrige syd Europa, Italien måske Spanien, med druerne Merlot eller Cabernet.
Da Jesper fortalte mig efter 3 forskellige dejlige glas vin at det var noget han selv havde lavet på Vesterhavegaarden blev jeg total paf og chokeret! Kunne ikke tro det. Først da han viste mig video fra høsten i vinmarken blev jeg klar over at det sørme var rigtigt.
Fantastisk vin lavet af lokal vinbonde fra Karrebæk. Jeg håber at kunne købe nogle flasker til forhandling i min forretning så snart de er færdig lagret på egetræsfadene”
Silvio Vantini
Vinbonde
Italien
FAD 2 årg 2013, 16%
Silvio blev ganske overrasket over først den næsten sorte dybrøde farve, derefter duften, og ikke mindst efter han smagte på den danske rødvin blev han total positiv overrasket.
Han påstod hårdnakket at den vin var da fra Sicilien og ikke Danmark.
Men den farve og smag mente han kun at den kunne komme derfra! Jesper måtte herefter vise ham billeder fra Vesterhavegaarden vingård samt høsten mv før han kunne tro det. Straks kaldte han på sin far den gamle hæderkronede Italienske Vinbonde Lorenzo, der da også skulle smage på vinen.
. Så snart han havde smagt på den kom der et stort smil på læben med ordene ”fantastic wine”.
Nu skulle de vide hvilke sorter, vinmetoder osv.. Silvio spurgte endda om han ikke kunne komme på kursus på Vesterhavegaarden en uges tid for at lære at lave sådan en god vin, Jesper sagde ok hvis han så også måtte komme til Corte Lenguin en uges tid.
Så blev der hygget og prøvesmagt videre i kælderen og snakket vin.

Seneste bruger reaktion

TOP